Az új konyhabútorunk megtervezése, kiválasztása egy nagyon izgalmas és egyben megterhelő feladat is. Izgalmas, mivel akár egy teljesen új arculatot kaphat az egész lakás. Megterhelő, mert alapos végiggondolást, tervezést és anyagi ráfordítást igényel. Mivel egy új konyhabútor általában hosszú távú beruházás, érdemes jól megfontolni, hogy ne csupán trendi, de időtálló is legyen a konyhánk.

Az eddigi évek konyhatrendjeiben a minimalizmus volt a meghatározó. Fehér matt és magas fényű frontok kombinációja, letisztult összhatás. 2018 azonban változást hozott. Ez a kontraszt éve lesz a konyhabútorok világában.  Újdonság lett a sötét és a világosabb színek ízléses keverése, ami változatos látványt kelt. Legkedveltebb színek idén az erőteljes lilás, a viola kék, a sáfránysárga, valamint a pinkes árnyalatok is. Az egyik legmeghatározóbb trend idén a rusztikus. A nyers és a sima, letisztult felületek ízléses keveredése. A rusztikus-urbánus vonulat, amiben a fém és fa párosítása jellemző. A modern és a rusztikus hatás eddig nem megszokott párosítása nyugodt, békés élményt varázsol a konyhádba.

Fontos kiegészítők a fogantyúk. Mivel egyre többen próbálnak meg alternatív megoldást tálalni a rozsdamentes acélhatású fogantyúkra, idén nagyon népszerű a sárgaréz, az ezüst vagy akár a bronz.

A szerelvények és gépek színének tudatos megválasztása is nagyon fontos.  A fekete csaptelep 2018-ban is nagyon vonzó. A konyhai gépek fekete színe sokszor visszafogottabb, előnyösebb választásnak bizonyulhat.

Mivel a konyhában nagyon sok időt töltünk, fontos, hogy olyan környezetet alakítsunk ki magunknak, amely több év múlva is jó hangulatú és praktikus. Ha tetszik is valamilyen trend és éppen egy új, modern konyha kialakítása előtt állsz, akkor is gondolt végig, hogy milyen stílus az amivel együtt tudsz élni több év múlva is! Mi az a színvilág, ami 3-5 év múlva is örömet fog neked nyújtani? Mi az, ami igazán fontos neked egy konyhában? Érdemes a design mellett mérlegelni a praktikumot és az időt állóságot.

Akármilyenek is a színek vagy a stílus, a lényeg, hogy örömet okozzon neked, megnyugtató legyen számodra, és valóban téged szolgáljon.

Ha nem szeretnéd konyhádat a véletlenre bízni, akkor mi segítünk neked. Nagy tapasztalatú designer, tanácsadó kollégáink rendelkezésedre állnak, hogy a konyhád funkcióiban és stílusában is tökéletes legyen.